perjantai 1. huhtikuuta 2011

Luettavaa huhtikuulle


Ylläolevan pinon kirjat ovat seuraavana lukulistalla. Yksi näistä ei tosin aivan kuulu joukkoon, mutta täytynee kuitenkin lukea. Kuten kuvasta ehkä voi myös todeta, kävin kaappaamassa kirjakaupasta pari Jääskeläisen teosta matkaani. Taivaalta pudonneesta eläintarhasta en tosin lupaa kirjoittaa mitään, varsinkin kun minulla on tapana jättää novellikokoelmat aina kesken. (Löysin omasta hyllystä kuusi keskeneräistä. Ohops?)

Nyt minulla on hankala valinta edessäni. Olin nimittäin jo päättänyt ottaa viikonloppureissulle mukaan Rothfussin Tuulen nimen, mutta Harjukaupunki salakäytävineen ilmaantui sekoittamaan suunnitelmia. Luultavasti sorrun ottamaan molemmat, enkä lopulta ennätä lukemaan yhtäkään loppuun.

7 kommenttia:

 1. Taivaalta pudonnut eläintarha on minulle tuntematon kirja, mutta sillä on aivan hurmaava nimi. Toivottavasti teet siitä arvion pian. :)

  VastaaPoista
 2. Taivaalta pudonnutta eläintarhaa on kyllä kehuttu. :) Muutenkin ihan mahtavan näköinen lukupino!

  VastaaPoista
 3. Pitänee siis yrittää jossain välissä kirjoittaa Taivaalta pudonneesta eläintarhastakin jotain. Olen siitä tässä nyt hiljakseen lueskellut joitain novelleja muun lukemisen välissä.

  VastaaPoista
 4. Hmmh, hämmentävää. Luetko yhtään kauhua tms.? (Päädyin kaksi sekuntia sitten blogiisi niin en tiedä!) Koska kauhu tms. on tosi usein novellimuodossa. Itse ainakin siihen totuin kun sitä tuli luettua. Olettaisin myös että siksi Jääskeläiselläkin on kaksi (?) novellikokoelmaa. (Oikeasti pitäisi kai nykyään sanoa spekulatiivinen fiktio mutta kun se on niin tuotettu ja hieno sana. Toi tms. pitää sisällään kaiken sen spekulatiivisuuden.)

  VastaaPoista
 5. Anni: En "virallisesti" lue kauhua, siis kuvittelen kauhun liian kauheaksi. Oikeasti luen kuitenkin esimerkiksi Anne Ricea, mutta en vain myönnä sitä kauhuksi vaan ennemmin fantasiaksi. ;) Nuo hyllyyn kertyneet novellikokoelmat ovat kieltämättä osa kauhua ja osa fantasiaa - Lovecraftia, Gaimania, antologioita (fantasiaa ja vampyyriromantiikkaa)...

  Jääskeläisen novellikokoelmat ovat käsittääkseni sisällöltään aika pitkälti samat, mutta uudempaa on vain editoitu uudelleen ja siihen on lisätty pari uutta novellia. Ainakin näin ymmärsin tuon Taivaalta pudonneen eläintarhan johdannon perusteella.

  VastaaPoista
 6. Kauhu onkin aika hassu termi ylipäänsä. Tosin Lovecraft on kauhua. ;)

  VastaaPoista
 7. Joo, sen minäkin olen myöntänyt kauhuksi. :)

  Tässä kun tuota kauhu-sanaa pyörittelee, alkaa se jo sanana tuntua kovin hassulta ja kaikkea muuta kuin kauhealta.

  VastaaPoista