perjantai 11. maaliskuuta 2011

Girl Genius: Adventure, Romance, Mad Science!

Kirjojen lisäksi luen paljon nettisarjakuvia. Eräs pitkäaikainen suosikkini on Phil ja Kaja Foglion Girl Genius, jota voi lukea täysin ilmaiseksi heidän nettisivuiltaan. Kyseistä sarjakuvaa on alunperin julkaistu printtimuodossa, mutta myöhemmin tekijät siirsivät sarjakuvan myös nettijakeluun. Sarjakuvaa on kirjoitettu vuodesta 2000 lähtien ja se on edelleen kesken. Luettavaa siis riittää ja uusi sivu ilmestyy kolme kertaa viikossa: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. (Sarjakuvaa ei ole suomennettu.)

Tarina on kirjoittajien mukaan kaasulyhtyfantasiaa (eikä steam punkia), sillä tämä kuvaa heidän mielestään paremmin sarjakuvan maailmaa. Tarina sijoittuu vaihtoehtohistorialliseen Eurooppaan, jossa mellastavat hullut keksijät ja heidän luomuksensa. Tarinan päähenkilö on Agatha Clay, kömpelö Transylvania Polygnostic Universityn opiskelija, jonka kaikki keksinnöt tuntuvat menevän mönkään. Asiat kuitenkin muuttuvat, kun Agathan kaulassa aina roikkunut riipus varastetaan...

Sarjakuva on värikäs, toiminnan täyteinen ja humoristinen. Mukaan mahtuu niin vihreähiuksinen amazoni, puhuva kissa, itseään täynnä oleva sankari, Eurooppaa teräksisessä otteessaan pitävä tyranni, verenhimoinen merirosvokuningatar, joukko hattujaan vaalivia Jägermonstereita ja lukuisia muita mielenkiintoisia hahmoja. Tylsää hetkeä tarinassa ei ole tullut ja sarjakuva on hienosti ja yksityiskohtaisesti piirretty.

Varsinaisen tarinan lomassa on myös joitain lyhyempiä tarinoita, jotka eivät välttämättä liity lainkaan varsinaiseen pääjuoneen. Suosikkini näiden lyhyttarinoiden joukossa on Cinderella, jossa Agatha ja tämän kumppanit esittävät Tuhkimo-tarinan, joka on väännetty Girl Geniuksen maailmaan sopivaksi. Prinssejä on yhden sijaan kaksi ja pelkkien tanssiaisten sijaan he järjestävät tiedekilpailun. Ilkeät sisarpuolet vaativat nerokkaalta Tuhkimolta itselleen kilpailutyöt - kuten viinietikalla ja soodalla toimivan minitulivuoren. Oikealla olevassa pätkässä sarjakuvaa Tuhkimo puolestaan parantelee hyvän haltijattaren taikasauvaa.

Klik, Girl Geniuksen ensimmäiselle sivulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti