maanantai 27. helmikuuta 2012

Lavie Tidhar: An Occupation of Angels

Ensimmäisenä e-kirjana hankin Kindleeni Lavie Tidharin teoksen An Occupation of Angels, koska satuin löytämään sen halvalla Amazonissa. Lukulistalleni kirja sen sijaan päätyi alkujaan Taikakirjaimien arvostelun perusteella, sillä Raija kuvasi Tidharin synkkiä enkeleitä hyvin kiehtovasti.

Enkelit eivät pettäneet ja yksistään niiden takia koen, että kirja kannatti lukea. Enkelit olivat mielenkiintoisia ja inspiroivia olentoja, joihin olisi voinut paneutua syvemminkin. Sen sijaan muu kirja ei iskenyt yhtä paljoa. Päähenkilö jäi etäiseksi toimintapelin sankarittareksi, joka mielikuvissani juoksi ase kädessä kohtauksesta toiseen. Kirjan lukeminen venyi sen lyhyestä pituudesta huolimatta ja vaikka se olikin ensimmäinen kirja Kindlessäni, ei se todellakaan ollut ensimmäinen loppuun luettu e-kirja.

2 kommenttia:

  1. Hieman arvelinkin, että enkelien osuus ei riitä paikkaamaan kirjan muuta köyhempää antia. An Occupation of Angels ei ole Tidharin parhaimpia tuotoksia, mutta taisin pitää kirjasta kuitenkin hieman enemmän kuin sinä. Joskus harmittaa, jos joku ostaa kirjan (vaikka halvallakin) oman arvosteluni perusteella ja pettyy siihen pahan päiväisesti :( Vaikka ei kai sitä voi tietää pitääkö kirjasta ennen kuin sen on itse lukenut.

    VastaaPoista
  2. Minä olin siis kuitenkin ihan tyytyväinen siihen, että luin kirjan, enkä kadu ostostani. :) Enkelit olivat todella hienoja ja saivat oman mielikuvitukseni laukkaamaan. (Pohdin arvosanaani kahden ja kolmen välillä, mutta oma arvosteluasteikkoni on jokseenkin tiukka, joten jätin sitten kakkoseen.)

    Jos kirja olisi ollut pitempi, niin sitten olisin ehkä innostunut vähemmän, mutta näin lyhyen kirjan saattoi hyvin lukea vain niiden enkeleidenkin takia. Eli kiitos kirjavinkistä, olen iloinen, että löysin kirjan vaikka se ei kaikin puolin iskenytkään! :)

    VastaaPoista